Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 12. 17:36

Márki-Zay számlaszámot sem kapott, amire fizethetne, de a kormánymegbízott végrehajtást kezdeményezett

Végrehajtást kezdeményez Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott és a Szegedi Járási Hivatal vezetője. Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor azt mondja: nem tudja hova utalja a pénzt, mert nem kapott számlaszámot.

Hirdetés

Még komédiának is rossz, nemhogy lejárató kampánynak a Márki-Zay Péter kontra Juhász Tünde és Holubán Csilla kettős közötti – jó hírnév megsértése tárgyában – májusban lezárult per.

A hivatalvezetők azt írták, hogy Márki-Zay „a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást”. Ide utalnák ugyanis a sérelemdíjat.

Márki-Zay Péterrel szemben végrehajtást kezdeményezett a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott és a szegedi járási hivatal vezetője – közölte a kormányhivatal sajtószolgálata. Mindezt úgy, hogy a polgármester állítja: nem kapott számlaszámot, ahová utalhatna.

A közlemény szerint Hódmezővásárhely polgármestere mindezidáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság azért rótt ki rá, mert valótlan állításokat tett közzé közösségi oldalán Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az államigazgatási vezetők ezért kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő polgármester ellen.

Mint írták, az eset azért is szomorú, mert a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a vásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony adományként.

Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban saját nyilatkozatában üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére – olvasható a közleményben.

A hivatalvezetők úgy fogalmaztak, rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást és ezáltal a vásárhelyieket károsítja. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt – írták.

Márki-Zay: Nem kaptam számlaszámot!

Hódmezővásárhely polgármestere a Facebookon azt írta: „Juhász Tünde kormánymegbízott asszony és Holubán Csilla végrehajtást indít a Lakatos Péter-féle abszurd ítéletben nekik megítélt sérelemdíj miatt (szerintük tényként állítottam, hogy az általuk engedélyezett olasz szeméttel meg akarják mérgezni saját gyermekeiket – miközben az erről hazudozó Walterné Böngyik Teréziát be sem hívták tanúnak és másodfokon még csak tárgyalás sem volt!)”. Majd hozzátetette:

„Az összeget természetesen már régen elutaltam volna, ha megkaptam volna a számlaszámot... ”

Márki-Zay Péter a támogatóinak azt üzente: csak az ő nagylelkű anyagi támogatásuknak köszönheti, hogy a „Lázár közvetlen kiszolgálói által indított pártállami koncepciós perek” még nem tették tönkre anyagilag.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Juhász Tünde Márki-Zay Péter per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés