Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 12. 16:00

Kásler: június 15-én visszaáll a megszokott egészségügyi ellátás

Az emberi erőforrások minisztere a Facebookon-jelentette be, hogy jövő hétfőtől az egészségügy minden szegmense kinyithat, megszűnnek a korlátozások.

Hirdetés

Kásler Miklós elmondta, június 15-étől minden diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni minden egészségügyi intézményben. A járóbeteg-szakrendeléseken óraszám-korlátozás nélkül dolgozhatnak az orvosok a megnőtt várólisták csökkentése érdekében. Tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet.

Ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani.

A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst,  a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást.

Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.

A miniszter felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást.

Kérdésre válaszolva elmondta, az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy.

(Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Kásler Miklós Emberi Erőforrások Minisztériuma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés