• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A szegedi Kreinicker Gábort is díjazták a 29. tudományos és innováció ifjúsági versenyen
Szegeden 2020. június 11. 20:38

A szegedi Kreinicker Gábort is díjazták a 29. tudományos és innováció ifjúsági versenyen

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrije a 99 benyújtott pályázatból 10-et díjazott, 11 témát pedig kiemelt dicséretben részesített, köztük egy szegedi fiatal találmányát is

A versenyen harmadik díjat kapott Kreinicker Gábor, a Járás során fellépő rendellenességet kimutató eszköz című pályázatával indult, amiben a találmánya, a PosTracker nevű eszköz a járásproblémák diagnosztikáját lerövidítené, a járáshibákat 80 százalék pontossággal határozza meg.

„A számítógépen a kiértékelő program különböző grafikonokon kirajzolja a járás tulajdonságait, valamint egy Gépi tanuláson alapuló diagnosztikát is felállít korábban mért és orvosok által osztályozott adatok alapján” 

– olvasható Kreinicker Gábor prezentációjában.

A Magyar Innovációs Szövetség bejelentette, hogy meghirdette a 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is, az új kiírás szerint a díjazott fiatalok 5 millió forint jutalmat kapnak, az eredményes tanároknak, középiskoláknak 10-10 millió forint jutalmat adnak.

A verseny részletes eredményéről közzétett kiadvány és kisfilm, valamint az új kiírás a szövetség honlapján érhető el – tájékoztatott a Magyar Innovációs Szövetség.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny PosTracker Kreinicker Gábor