Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 11. 14:49

A MÁV-nál bevált, Szeged átveszi: testkamerákat kapnak az ellenőrök

Amit nyernek a réven, azt elvesztik a vámon a jegyellenőrök, hiszen így egy kicsit nehezebben álcázzák majd utasnak magukat a megállókban.

Hirdetés

Azokon a vonatokon, amelyeken testkamerával dolgozik jegyvizsgáló, egy atrocitás történt a szolgálatot teljesítő kalauzokkal szemben – 2019 szeptemberétől önkéntes alapon vezette be a MÁV-Start a testkamerák használatát, olvasható a vasúttársaság közelményében. A legtöbb kalauz a miskolci, a debreceni és a dombóvári térségből jelentkezett, hogy kipróbálná azt.

Mindegyikük azt tapasztalta, a korábban gyakran kötekedő, veréssel fenyegetőző, érvénytelen jeggyel utazó utas a kamerát látva további vita nélkül elismerte a pótdíjalkalmazás jogosságát. A kamerák a felvételeket automatikusan átmenti egy szerverre, miután csatlakoztatták azokat a megfelelő dokkolóhoz. A felvételek ezután automatikusan törlődnek a kamera memóriájából. A dokkolóra mentett videókat kizárólag a rendőrség tekintheti meg. A dokkolón tárolt adatok a tizenhatodik napon automatikusan törlődnek.

A föntiek győzhették meg az ellenőröket foglalkoztató a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., hogy a Közlekedésszervezési Divíziójuk fölszerelje az ellenőreiket testkamerákkal. A kamerákat július 1-jétől kezdik majd használni. Igaz, így egy kicsit nehezebb lesz elvegyülni a villamosmegállóban az utasok között, a kamerát csak nem lehet csak úgy „elrejteni”, mint a most használt kitűzőket.

(fotók: MÁV-Start)

Lesz még egy nagy változás július 1-jétől: új helyre költözik a Közlekedésszervezési Divízió a Kossuth Lajos sugárút 50. helyett, a József Attila sugárút 39.-ben, magyarul, a II-es Tanács épületében lesz az új ügyfélszolgálati iroda.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jegyvizsgáló kalauz közösségi közlekedés MÁV-Start Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. SZKT ellenőr testkamera
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés