Hirdetés
Szegeden 2020. június 11. 08:46

Naturista strand: rossz mérésre gyanakodnak

Négy nap különbséggel volt hatvannyolcszoros különbség egy ugyanonnan vett vízmintában. A Naturista strand vezetője azt mondja, mérési hibát véthetett a hatóság.

Megírtuk mi is, hogy az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2019-ben összesen 257 hazai fürdőhelyen vett vízmintát és vizsgálta meg azt. A mérési eredményeik alapján a Sziksóstó vize tavaly egyszerre volt kiváló és elégtelen.

Ennek kapcsán jelentkezett a szegedi Sziksósfürdő Naturista Strand és Kempinget üzemeltető Jason Contour Kft. ügyvezetője Sándor János. Az ügyvezető azt írta szerkesztőségünknek, tavaly négy napon át volt rossz a vízminőség, ekkor le is zárták a strandrészt, előtte és utána is kiváló volt. Sándor János azt mondja, szerintük mérési hibát véthettek, és ez került be az uniós ügynökség közleményébe:

  • amikor a valószínűleg rossz mintát vették akkor az egyik vizsgált, keresett baktériumból, az enterecoccusból 100 milliliterben 680-at találtak,
  • a következő ellenőrző mintavételkor 10-et.

Sándor János azt is megjegyzi, azért is gyanakodnak mérési hibára, mert ahogy mi is írtuk, ugyanazon tó vize a túloldalon a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által működtetett, nem naturista Sziksósfürdői Strandon kiváló volt.

A tó vize az idei, friss vízminőségmérés szerint kiváló – mindkét oldalon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping vízminőség vízminta Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés