Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 10. 20:59 Forrás: MTI

Őrült sebességre kapcsolt a fideszes Brüsszelezés: az igazságügyi miniszter jár benne az élen

Varga Judit: az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt a válság idején.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazságügyi miniszter a Valeurs actuelles című francia jobboldali hetilap internetes kiadásában – kábé, mint a Demokrata nálunk, bár ez rájuk, már a Demokratára nézve hízelgő – szerdán megjelent interjúban megdöbbentőnek nevezte azokat a támadásokat, amelyekkel Magyarországnak a rendkívüli intézkedések bevezetése miatt szembe kellett néznie. Varga Judit hangsúlyozta, hogy Magyarországnak a vírushelyzet megoldásán túl egy másik frontot is nyitnia kellett, hiszen kénytelen volt kezelni a média és az európai intézmények támadásait.

Az Európai Parlament (EP) történelmi árulást követett el az országgal szemben, mindeközben semmilyen konkrét intézkedést nem tett annak érdekében, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben. Kijelentette: a nemzetközi támadások teljességgel megalapozatlanok és fölöslegesek voltak, a liberálisok fő mondanivalói kizárólag álhíreken alapultak.

„Van egy kétoldalas törvényünk, de senki nem vette a fáradságot, hogy azt elolvassa. Ráadásul a törvény gyakorlati alkalmazását tekintve nem volt lényegi különbség a többi EU-tagállam és Magyarország között. Kormányunk intézkedései gyorsnak, rendkívül hatékonynak és megfelelőnek bizonyultak”.

A miniszter kiemelte, az uniós parlamenttel ellentétben az Európai Bizottság elolvasta a törvényt, és elismerte, hogy nincs „összeütközés” a magyar jog és az uniós szerződések között.

Az Európai Bizottság azt állította, hogy minden ország intézkedéseit ellenőrizni fogja a válság idején, összehasonlítást és elemzést célzó dokumentumokat készítve, ám ezeket soha nem tették közzé. Mi elvégeztük ezt a munkát és elkészítettük az összehasonlító táblázatot, melyet a tagállamoknak is megküldtünk, kérve az észrevételeiket.

Közölte: inkább kölcsönös tiszteletre, szolidaritásra és segítségnyújtásra van szükség, valamint a megosztottságot okozó kritikák mellőzésére. Szavai szerint minden kormány azt tette, amit a legmegfelelőbbnek tartott az állampolgárai számára. Ezt tiszteletben kell tartani. „Általánosságban véve pedig úgy gondolom, hogy ez a demokrácia gyakorlásának tanulsága is”.

A külső határok védelmével kapcsolatban a miniszter azt mondta, az európai határok védelmének és az illegális migráció megállításának követendő normává kellene válnia az európai politikában. A régóta hangoztatott magyar álláspont szerint, ha Európa nem vigyáz határaira, akkor azt kockáztatja, hogy elveszíti a létrehozott jólétet.

„Mindig úgy véltük, hogy nekünk először Magyarországra kell gondolnunk. Ez nem akadályozza meg, hogy hűséges tagjai legyünk az Európai Uniónak, hiszen évszázadok óta védjük Európa határait” – tette hozzá Varga Judit.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Európai Bizottság Európai Parlament Európai Unió Fidesz járvány koronavírus pandémia Varga Judit világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés