Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 10. 16:31

Ingyen kiviszik a gyógyszereket és tanácsot is adnak Szeged környékén

Május 20-a óta egy európai uniós pályázat segítségével kérhet bárki ingyenes gyógyszer házhozszállítást és gyógyszerészeti tanácsadást. 

Hirdetés

Szeged 50 kilométeres körzetében viszik házhoz a vényköteles vagy recept nélkül kapható gyógyszereket az Európai Szociális Alap támogatásával.

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Hunnia Patika közös programjában a betegek sürgetés nélkül, diszkréten tudnak beszélgetni egy-egy szakemberrel a betegségéről, panaszairól, életmódjáról, és házhoz rendelhetik a vényköteles, vagy recept nélkül is kapható gyógyszereket, tápszert, pelenkát, vagy az ápolási segédeszközöket.

„Megfigyeltük, hogy sokan érkeznek záróra előtt a patikába, mert olyan kérdésük, kérésük van, melyet kellemetlennek éreznek mások előtt feltenni, ezért kerülve a forgalmas, napközbeni órákat nyitásra, vagy zárásra időzítették érkezésüket. A jelenlegi járványhelyzet is tovább nehezítette betegeink, vásárlóink életét, hiszen az idősávok miatt nehezebb úgy időzíteni a vásárlást, hogy ha kérdésük van, akkor arra is jusson idő, de a távolságot is tudják tartani, és az időből se fussanak ki. Sok olyan beteget, egyedül élő idős embert ismerünk, aki nem tud eljönni a rendszeresen szedett gyógyszereiért, mozgásában korlátozott, vagy sokat kellene utaznia, ezért hozzájuk eddig gyógyszerész kollégáink jártak ki munkaidőben. A járvány miatt ezek a kérések teljesen érthető módon egyre gyakoribbá váltak, és ez volt az a pont, amikor úgy döntöttünk, hogy külső segítséggel megoldást keresünk ezeknek az embereknek” – olvasható a közleményükben.

A Gyógyszerész a háznál nevű szolgáltatásban a házhoz szállítás és a tanácsadás havonta egy alkalommal mindenkinek díjmentes, Szegeden és 50 kilométeres körzetében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyógyszer Gyógyszerész a háznál kiszállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés