Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két szegedi torta is ott van a Magyarország cukormentes tortája verseny ötös döntőjében
Szegeden 2020. június 10. 16:49

Két szegedi torta is ott van a Magyarország cukormentes tortája verseny ötös döntőjében

A Virág Cukrászda két terméke, valamint a pilisszentiváni Ludwig & Mentesi Kft., a monori AMI Süti Kft. és a tápiószecsői Hisztéria cukrászda egy-egy alkotása jutott az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.

Hirdetés

A nyertes tortát várhatóan augusztus elején jelentik be, amelyet eztkövetően Magyarország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. Idén kilencedik alkalommal hirdetett közös versenyt az Ipartestület, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használják fel a cukormentes torták elkészítéséhez.

A cukormentes alkotások szerdai versenyén tizenhét torta indult. A zsűri döntése alapján döntőbe került a szegedi Virág Cukrászda két tortája, a Kicsi Mogyoró és a Csicsíjja.

Óriási megtiszteltetés bekerülni az öt legjobb torta közé – mondta Gyuris László mestercukrász. A Kicsi Mogyoró nevű tortának a fő összetevője egy házi készítésű mogyorókrém, ezt egészítik ki gyümölcsvelővel, amelynek fő összetevője a berkenye. A Csicsijja nevét onnan kapta, hogy egyik fő összetevője a chia mag. Emellett rengeteg eper található még benne. „És van benne egy ropogós huncutság is, egy fehér csokis krém, amelybe ropogós almachipszet tettünk” – mondta Gyuris László.

A torták kitalálása gyorsan megvolt, inkább a megvalósítás és az összetevők arányának végső pontosítása tartott több ideig „ebben rengeteg óra munka van benne” – mesélte a mestercukrász, aki hozzátette: „Az a lényeg, hogy amikor megkóstolunk egy ilyen tortát, akkor az íze harmonikus legyen és ne érezzük a cukor hiányát.”

A szegediek és mindenki más is augusztus 18-án kóstolhatják meg a két új tortát, mivel a verseny szabályai szerint a döntőbe jutott tortákat addig nem lehet elkészíteni a nagyközönség számára.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gyuris László Magyarország cukormentes tortája Magyarország tortája Virág cukrászda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés