Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 10. 15:15

Koronavírus: 344 beteget ápolnak kórházban, szorosan megfigyelik a 37 éves elhunyt kontaktjait

Jelentősen és folyamatosan csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Müller Cecília elmondta: ez köszönhető annak, hogy nagy mértékben nő a gyógyultak száma, ez 2355 embert jelent. A gyógyultak száma kétszerese az aktív fertőzöttekének .

Jelenleg 4027 igazolt fertőzött van Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 1121. Az elmúlt 24 órában tíz újabb pozitív esetet találtak, és egy 37 éves férfi elhunyt a betegségben. Ezzel 551-re nőtt a koronavírussal összefüggő halálesetek száma.

Magyarországon összesen 344 embert ápolnak kórházban, húszan vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 41 százalékát Budapesten, 59 százalékát vidéken regisztrálták.
 
Nincs jelentős változás a százezer lakosra vetített adatokban, Budapesten 109, Zala megyében 96, Komárom-Esztergom megyében 99, Fejér megyében 89, Pest megyében 46 igazolt fertőzöttek jut százezer lakosra.

A tíz új fertőzött közül négyet Budapestről, kettőt Komárom-Esztergom megyéből, hármat Pest megyéből regisztráltak, egy fertőzött Hajdú-Bihar megyéből származik.

Budapesten 328, vidéken 223 beteg hunyt el. Pest megyében 91, Fejérben 43, Komárom-Esztergom megyében 37, Zalában 16, Veszprém megyében 8, Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád-Csanád megyében 6-6, Tolna megyében 3, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2-2, Bács-Kiskun, Nógrád és Somogy megyében 1-1 beteg halt meg. Nem halt meg senki a vírus miatt Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében.

A 37 éves férfi halálára vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: ritkán, de előfordul, hogy rendkívül gyorsan zajlik le a betegség. A kormányhivatal járványügyi vizsgálatot végez, az elhunyt férfi kontaktszemélyeit szoros megfigyelés alá vonják.

Müller hangsúlyozta: továbbra is jellemzően az idős, krónikus betegek tartoznak a magasabb kockázati csoportba.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyaralók fertőtlenítésének fontosságára: a magyarországi nyaralás szerinte biztonságos, külföldi utazást tervezőknek azt ajánlotta, hogy az út előtt alaposan tájékozódjanak a célország járványügyi helyzetéről és szabályairól a konzuli szolgálat segítségével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus operatív törzs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés