Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 10. 10:15

Tompasziget utcáin hasznosult a Tisza Lajos körút felmart aszfaltja

Május elején kezdte el a kivitelező a Tisza Lajos körút árvízi emlékmű és a Hősök kapuja közötti részének felújítását. Az első ütemben felmarták a régi aszfaltot, amely azonban újra hasznosult, mégpedig a Tompaszigeti utcákban.

Hirdetés

Lassan elkészül a Tisza Lajos utolsó szakaszának a felújítása is. A munkálatok során felmarták a régi aszfaltot. A több mint 300 köbméternyi zúzalékot azonban nem dobták ki, hanem újra hasznosult, Tompasziget 10 utcájába terítették szét a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai.

Makrai László elmondta, a kivitelező szállította a helyszínre zúzalékot, ahol felhalmozták, a cég munkatársai pedig két nap alatt elterítették a megadott utcákban.

Nem ez az első eset, hogy az útfelújítások során hasznosítják a felmart aszfaltot, többek között Szentmihályon és a tápéi kiskertekben is újítottak meg utcákat. Hamarosan kezdődik a Budapesti körút és a Lugas utca felújítása is, ott is az a terv, hogy így hasznosítják a régi aszfaltot.

A megújult tompaszigeti utcák a következők: Szúnyog út, Katica utca, Cincér utca, Tegzes utca, Fátyolka utca, Méh utca, Kabóca utca, Hangya utca, Kérész utca és Pillangó utca.

(fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aszfaltozás Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Tisza Lajos körút útépítés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés