Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 10. 09:18 Forrás: Index

Három Csongrád-Csanád megyei fürdőhely elégtelenre, öt jelesre vizsgázott

Összesen 257 magyarországi fürdőhelyet vizsgált az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2019-ben, most közölték a jelentésüket. Magyarország a mezőny hátsó harmadában.

Hirdetés

Az európai fürdővizek minőségéről szóló jelentésben az áll: 22 ezer 295 fürdővizet vizsgáltak, ezek csupán 2 százaléka nem felelt meg az uniós követelményeknek. 

Csongrád-Csanád megyében három fürdőhely vizsgázott elégtelenre:

  • a szegedi Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping, 
  • a makói Maros Kalandpart,
  • a tiszaszigeti bányató.

Magyarországon a vizsgált vizek 3,9 százaléka bukott meg, ugyanakkor 70,8 százaléka kiváló minőségű volt 2019-ben. Az uniós átlag egyébként 84,8 százalék, Magyarország így az utolsó harmadban van a 70,8 százalékos eredménnyel.

Érdekesség, hogy 2016-ban még csak 4 magyarországi fürdővízről állapították meg, hogy rossz minőségű, akkor 253 vizet vizsgáltak.

A Csongrád-Csanád megyei fürdővizek közül kiváló minősítést kapott

  • a Szegedi  Sport és Fürdők Kft. Sziksósfürdő Strand és Kemping,
  • a mártélyi Holt-Tiszai szabad strand,
  • a szentesi Tiszai Partfürdő,
  • a csongrádi Körös-toroki partfürdő és
  • a mindszenti Tiszai szabad strand.

Jó a víz minősége:

  • a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban,
  • Hódmezővásárhelyen, a Sun City Szabidőközpontban.

A vizsgált magyar vizek közül rossz a víz még a tiszakécskei szabadstrandon, a dánfoki szabadstrandon, a felsőgödi strandon, a gergelyiugornyai szabadstrandon, a tuzséri szabadstrandon, és a mosonmagyaróvári Itató strandon és a Moson vize sem felel meg a követelményeknek Mosonmagyaróvárnál – vette észre az Index.

A vizsgált fürdőhelyek közül a legtöbb kiváló minősítés Cipruson, Ausztriában, Máltán, Görögországban és Horvátországban volt, de Németország és Portugália is jól szerepelt a 90 százalék fölötti eredménnyel.

Nálunk csak Luxemburg, Nagy-Britannia, Bulgária, Észtország, Szlovákia és Albánia vizei szerepeltek rosszabbul, illetve Lengyelország, ahol egészen siralmas, 21,6 százalékos eredményt hoztak ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: vízminta Európai Bizottság fürdőhely Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping vízminőség Maros Kalandpart tiszaszigeti bányató Szegedi Sport és Fürdők Kft. Sziksósfürdő Strand és Kemping
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés