Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 9. 14:17

Kásler Miklós szerint a diákok, a szülők és a pedagógusok is élvezték az online oktatást

A mostanában egyre erősebb megnyilvánulásokkal operáló miniszter ismét mondott egy szépet házi videójában.

Hirdetés

Negyedik részénél tart az a Miniszterei percek című videósorozat, aminek valami olyasmi lehet a célja, hogy Kásler Miklós emberminisztert jobb színben tüntesse fel annál, mint amit összehozott magának az elmúlt hónapokban bemutatott teljesítményével, és finoman szólva is zavaros, vagy inkább bicskanyitogató nyilatkozataival.

Persze, megnézve a legutóbbi részt, felmerülhet az emberben, hogy valójában egyáltalán nem ez a célja, inkább valamilyen érthetetlen oknál fogva az, hogy még tovább hergelje azokat, akiknek már egyébként is borsódzik a hátuk, ha meghallják a miniszter nevét.

A Facebookra tegnap feltöltött legfrissebb Miniszteri percekben Kásler Miklós rögtön erősen indít: a „riporter” „kérdésére” azt válaszolja, hogy

rendkívül nagyra becsüli a magyar pedagógusokat, amiért egy hétvége alatt át tudtak állni a digitális tanrendre, ami szerinte nem csak hogy jól vizsgázott, de a diákok, a pedagógusok és a szülők konkrétan még élvezték is a online tanítás előnyeit, így „az a tömeges igény, hogy a későbbiek során nagyobb jelentősége legyen az ilyen oktatásnak”.

A miniszter a videóban azt is mondja, hogy

a kormány kiemelt figyelmet fordít a pedagógusbérek folyamatos emelésére, amiben szerinte egységes a kormány és a pedagóguskar is.

A Nemzeti alaptanterv korábban számtalan helyről támadott, tiltakozásokat kiváltó módosításáról Kásler azt mondta, a különböző testületek, pedagógus szakszervezetek véleményezése után sikerült egy olyan „bázistartalmat kialakítani”, ami ötvözi az európai értékek és a nemzeti identitás legfontosabb elemeit, viszont korszerű ismereteket is átad a diákoknak.

Kásler Miklós a napokban arról is beszélt, hogy szerinte azért érik támadások a munkáját, mert hívő és keresztény ember.

Egyébként, ha valódi szakemberek véleményére is kíváncsi az online/digitális oktatással kapcsolatosan, ezt a cikkünket ajánljuk.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok digitális oktatás EMMI iskola járvány Kásler Miklós koronavírus közoktatás NAT nemzeti alaptanterv oktatás Orbán-kormány pedagógus tanulás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés