Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. június 8. 22:33

Szeptemberre elkészül a szegedi jégkorongózók algyői pályája

Közösen épít jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a szegedi jégkorongklub. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény. A plusz jégfelülettel az algyői és a szegedi gyerekek mellett a környékbeliek is jól járhatnak.

Hirdetés

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészületek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála Fürdő mögötti területen, a tervek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre, ezúton is köszönjük nekik. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió.

A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni, hiszen egyre több a játékosunk az utánpótlásban, a szegedi műjégpályát már kinőttük.

Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhelyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. A látványterv két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nem csak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű közleményében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Algyő Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong jégpálya

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés