Hirdetés
Túl a városon 2020. június 8. 18:28

Egyetért a Népszava eltűnésével fenyegetőző poszttal a fideszes politikus

Hoppál Péter miniszteri biztos sajátos módon figyelmeztette a Népszavát arra, hogy a Népszabadság sorsára juthat.

Hirdetés

„A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava” – ezt írta a Népszava Trianonnal kapcsolatos karikatúrája fölé a Depositum, ami egy önmagát magyar, katolikus hitvédelmi oldalként pozicionálja. Hoppál az alkotást megosztotta a Facebookon, azzal a kísérőszöveggel, hogy 

„A Népszava most épp így éli meg, hogy »nincs szabad sajtó«. A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés.”

A miniszteri biztost nem zavarja, hogy a felirat épp arra utal, hogy aki az aktuális hatalomnak nem tetszőt ír, mond vagy rajzol, az az eltűnt Népszabadság sorsára juthat. A Népszabadság „eltűnése” magyarul azt jelenti, hogy a lapot bezárták, miután fideszes üzleti körök megszerezték.

A Népszabadság egyébként nem viccelődött, hanem cikkeket közölt Rogán Antal helikopterezéséről és Matolcsy György MNB-elnök magas fizetésért foglalkoztatott barátnőjéről.

Ez várhat a Népszavára is ezek szerint.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hoppál Péter Népszava