Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 8. 16:19

Letesztelik a szegedi klinikai dolgozókat koronavírusra

A vizsgálat ingyenes, összesen 4500 dolgozó kap lehetőséget, hogy részt vegyen benne június 8. és 19. között.

Hirdetés

Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs részére koronavírus PCR és koronavírus immunglobulin mérést biztosítanak. Az elkövetkező két hétben az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek meleltt a takarító személyzet vizsgálatát is elvégzik.

Az egészségügyben dolgozóknak egy előre kitöltött kérdőív alapján beutalót állítanak ki, amely szükséges a mintavételhez. A vizsgálat során orr-, torokváladékot és vért vesznek. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egység szinten, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken, az SZTE ÁOK Kis Oktatási épület magasföldszinti mintavételi pont, vagy Vasas Szent Péter utcai II. sz. Rendelőintézet kismama vérvételi hely lesz.  

A minták kiértékelését a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológia Diagnosztika Intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) nézhetik meg a dolgozók.

A Szegedi Tudományegyetem azt közölte, ők az első magyarországi felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a szűrést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: koronavírus Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SZTE teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés