Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. június 7. 16:13 Forrás: mti

DK: kezdjen azonnal érdemi válságkezelésbe a kormány!

A Demokratikus Koalíció az élelmiszerárak növekedésére hivatkozva azt követeli, hogy kezdjen azonnal érdemi válságkezelésbe a kormány.

Hirdetés

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai és egy áruházlánc árai alapján kiszámolták, hogy egy négytagú családnak most, a koronavírus-járvány idején 500 forinttal többet kell fizetnie egy vasárnapi ebédért, mint néhány hónappal ezelőtt. Számításuk szerint a három hónapja még 4300 forintba kerülő vasárnapi ebéd ma 4800 forintból készíthető el.

Hozzátette:

a hivatalos adatok eddig 8,7 százalékos áremelkedésről szólak, ezzel szemben szerinte 11 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt három hónapban.

Felháborítónak tartják - mondta a DK politikusa -, hogy a kormány a „magyar családokon spórolva” akarja túlélni a válságot, ezért érdemi válságkezelést követelnek.

Barkóczi Balázs többi között a veszélyhelyzet kihirdetésekor megfogalmazott DK-s gazdaságvédő csomag elemeinek megvalósítását, a munkavállalóknak nyújtott bértámogatást, a kisgyerekes szülők munkahelyének megőrzését és a nyugdíjasoknak adott egyszeri azonnali juttatást  sürgette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció Barkóczi Balázs

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés