Hirdetés
Művház 2020. június 6. 18:25 Forrás: Szeged Televízió

Három fesztivált rendeznek a SZIN hétvégéjén Magyarországon

Idén gyakorlatilag egyszerre rendezik meg az összes nyári fesztivált – legalábbis azokat, amelyek nem maradtak el teljesen. A Szigetet és a Balaton Soundot például törölték a szervezők. A megmaradtak közül azonban az augusztus 26-i hétvégén négy nagy fesztivál lesz, köztük a Szegedi Ifjúsági Napok.

A SZIN igazgatója szerint a fesztiválok gazdaságilag csődben vannak, a nyári szezon elúszott, így nem csoda, ha többen próbálkoznak a nyár végi időponttal menteni a menthetőt. Kolonics Erika úgy gondolja, mivel ezek egymástól távol lesznek, más-más országrészben, nem viszik majd el egymás elől a vendégeket.

„Úgy gondolom, hogy nem fog ütközni egymással, különböző területen vannak, és a SZIN Dél-Magyarország legnagyobb fesztiválja. Akik eddig is szerették a fesztivált, azok biztosan itt lesznek, és a visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy mindenki ki van éhezve arra, hogy egy nagyon jót bulizzon, együtt legyen a barátaival” – tette hozzá a SZIN igazgatója.

A SZIN-nek már szinte teljesen el is készült a koncertnaptára, így elvben nincs semmi akadálya annak, hogy hazánk legrégebbi fesztiválja ötvenkettedszer is megnyissa kapuit augusztus 25-én a Partfürdőn.

A fellépők közül is csak a tengeren túlról érkezők között vannak kérdésesek – mondta a Szeged Televíziónak Jávorszky Iván, a SZIN-t szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezetője.

Jávorszky Iván azt mondta, a magyar előadók úgy tűnik, hogy teljesen biztosak, leszervezték, elvileg mindenki el tud jönni. Az európaiak nagy valószínűséggel el tudnak jönni, mert a határokat vélhetően megnyitják addigra. „Az amerikai előadó az kérdéses, hogy el tud-e jönni” – tette hozzá Jávorszky.

Külföldi fellépők közül Jason Derulo amerikai, a Rudimental és John Newman britek.

A Szegedi Ifjúsági Napokkal egy időben, az augusztus 26-i hétvégén rendeznék meg a Fishing on Orfűt, az EFOTT-ot és a Veszprémi Utcazene Fesztivált is.

Az EFOTT szervezői azt mondták, hogy nem látják akadályát annak, hogy a kényszerűen későbbre tolt időpontban meg tudják szervezni a fesztivált.

Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója a Szeged Televíziónak azt mondta, egyeztetettek a fellépőkkel, technikai alvállalkozókkal, mennyire okoz nehézséget ebben az új időpontban a rendezvény megtartása, de mindkét oldalról az a válasz érkezett, hogy megoldható, sőt olyannyira, hogy legkésőbb június 10-én jelentkezni fognak a fellépők névsorával, ami minőségben és mennyiségben is EFOTT színvonalú lesz.

Innentől tehát már csak a fiataloknak lesz nehéz dolguk, hogy válasszanak. A szervezők pedig még azt várják, hogy ezeken a szabadtéri óriásrendezvényeken lesznek-e majd korlátozóintézkedések, ezt ugyanis egyelőre még nem lehet tudni.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál John Newman koncert Szegedi Ifjúsági Napok SZIN Jason Derulo Rudimental