Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. június 5. 15:52

Valóban bezár Hattyason a posta

A Magyar Posta Zrt. hivatalosan is tájékoztatta a szegedi önkormányzatot: július 31-én bezárja a hattyasi postahivatalát. A lépés mögött a postán kívül álló okok játszanak szerepet.

Hirdetés
Hirdetés

Hírportálunk a posta kommunikációs osztályától kért és kapott választ arra a kérdésre: valóban bezár-e Hattyason, a Váltó utcán található postahivatal.

A Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatott, hogy július 31-ével valóban bezár az itteni hivatal, mert az általuk bérelt ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést.

A posta nem tervezte bezárni a Hattyason található hivatalát – tájékoztatták hírportálunkat hivatalos forrásból. Ahogyan az állami cég válaszlevele fogalmaz: országszerte jóval több postát üzemeltetnek, mint amennyit a jogszabály számára előír, ennek ellenére nem terveznek postabezárásokat.

Hattyason rajtuk kívül álló okok miatt kénytelenek bezárni a postát, és ezzel kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy Szegeden 21 postahivatalt működtetnek, ami háromszor több, mint amennyit előír számunkra a jogszabályi kötelezettség. „A szegediek számára tehát általában könnyen és gyorsan elérhetők a postai szolgáltatások a városban” – olvasható a megkeresésünkre érkezett válaszlevélben.

A helyszínen tájékozódva megtudtuk, hogy az ingatlan jelenlegi tulajdonosa eladja a jelenleg még postahivatalként működő épület egyik felét, éppen azt, amelyikben a posta működik. A bérleti jogviszonyt ezért volt kénytelen felmondani.

A városrészben lakókkal beszélgetve megtudtuk, hogy állítólag már tavaly októberben is felmerült a Váltó utcában található posta megszűntetése. Többen azt is tudni vélik, hogy az állami cég intenzíven keresi, hol bérelhetne Hattyason ingatlant, hogy ott újból postát nyisson.

„Az önkormányzatot értesítettük a bérleti szerződés felmondásáról, az ezzel kapcsolatos önkormányzati egyeztetések folyamatban vannak, ezért kérdéseire konkrétabb választ jelenleg nem tudunk adni” – zárul a Magyar Posta Zrt. Kommunikációs Osztályának válasza az ügyben.

Amennyiben nem nyílik új posta Hattyason, akkor a helyiek legközelebb Gyálaréten vagy a Nagyállomáson található postahivatalokat kereshetik fel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Posta megszűnés posta Hattyas

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés