Hirdetés
Ziccer 2020. június 5. 15:37 Forrás: mti

A szegedi röplabdacsapat szakmai igazgatója lesz Jan De Brandt

A szegedi röplabdacsapat szakmai igazgatójaként vállal ismét munkát Magyarországon Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
Hirdetés

A 61 éves belga szakember az M4 Sportnak azt mondta, reményei szerint szeptemberben megkezdheti a munkát a Tisza-parti városban.

„Nagyon jó a kapcsolatom a klubbal, ahol szeretném átadni a tudásom az edzőknek, illetve szeretnék a gyerekeknek segíteni abban, hogy megszeressék a sportágat és minél sikeresebbek legyenek majd benne” - jelentette ki a szakvezető.

De Brandt elmondta, az aktív edzősködéssel sem hagy fel, az osztrák női válogatott szövetségi kapitányaként már elkezdték a közös munkát, igaz, egyelőre csak a virtuális térben, ugyanis jelenleg Belgiumban tartózkodik.

„Ha minden jól megy, június 22-én kezdjük a felkészülést, igaz, a legutóbbi hírek szerint az Európa-bajnoki selejtezőket szeptember helyett csak januárban rendezik meg, így nehéz lesz tűzben tartani a játékosokat” - fogalmazott a szakember, aki így a mostani edzőtábort a játékosok megismerésére fogja felhasználni.

A korábbi magyar szövetségi kapitány elmondta, jelenleg egy könyvön dolgozik, amelyben Magyarországnak is szentel egy nagy fejezetet is, hiszen két részletben összesen öt nyarat dolgozott a válogatott mellett.

„Csodálatos utat tettünk meg, szép sikereket és pillanatokat éltünk át, a szívembe zártam az országot” - fogalmazott a belga edző, aki szerint első, 2014-es szerepvállalása óta nagyon sokat fejlődött a csapat és a háttér is.

De Brandt a magyar csapatot 2014 és 2016, illetve 2018 és 2019 között irányította. A válogatottat két Európa-bajnokságra vezette ki, az együttes egyszer arany, egyszer ezüstérmet szerzett az Európa-ligában.

A hírrel kapcsolatban az egyesület a következő közleményt juttata el szerkesztőségünknek:

„Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt nyilatkozta az M4 Sportnak, hogy Szegeden vállalhat munkát szakmai igazgatóként. A hír igaz, a klub szóban megegyezett az edzővel, de a szerződés részleteit még most egyeztetjük, ezért még várunk a hivatalos bejelentéssel. Ha minden rendben lesz, szeptember környékén kezdhetem meg a munkát új állomáshelyemen – mondta az interjúban Jan De Brandt. Nagyon bízunk benne, hogy már nem jöhet közbe semmi és hamarosan aláírhatjuk a szerződést. Nagyon várjuk a közös munkát, amiből játékosaink és az edzőink nagyon sokat profitálhatnak majd.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!