Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. június 5. 12:28

Virtuális biennáléval indul újra hétfőtől az élet a Reök-palotában

A koronavírus-járvány miatti korlátozások sem hiúsítják meg az idei Táblaképfestészeti Biennálét. A kortárs magyar művészet szegedi seregszemléjét hétfőn nyitják meg. Mielőtt elindulna a megnyitóra, időben szólunk: fel sem kell kelnie a fotelből, az idei tárlatot ugyanis online rendezi meg a REÖK. Elég egy kattintás!

Hirdetés

Virtuális seregszemlével, acélszobrászati kiállítással és Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész tárlatával is várja az év hátralévő részében az érdeklődőket a szegedi REÖK.

Bár a járványhelyzet miatt március óta zárva tartanak az épület kiállítótermei, a kultúrpalotában bíznak abban, hogy hamarosan újra fogadhatnak látogatókat.

Összesen 109 alkotást láthatnak tizenkét különleges 3D-s kiállítótérben az érdeklődők az idei Táblaképfestészeti Biennálén. 2008 óta minden tavasszal a REÖK-ben ünneplik a kortárs magyar művészetet, ahol a képzőművészeti élet fontos szereplői mutatkoznak be alkotásaikkal, átfogó képet adva ezzel a hazai szcénáról.

Mint arról korábban a REÖK beszámolt: a kétévente megrendezett seregszemlét idén a vírushelyzet miatt nem tudják fizikálisan megrendezni, azonban szeretnék, hogy a művészet körüli tevékenységek és a palota által felvállalt kultúrmisszió folytatódjon, így június 8-tól, hétfőtől az online térbe várják a „látogatókat”.

– Úgy gondoljuk, hogy a jövőben lehet ennek még folytatása, ahogy a világ összes múzeuma, kiállítóhelye és galériája átállt különböző virtuális kiállítások szervezésére és rendezésére, mi is próbálunk ebből a helyzetből előnyt kovácsolni, és ha sikeres lesz ez a programunk, akkor ezt folytatnánk is – mondta Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora.

A reményeik szerint nyártól folytatódhatnak a fizikális kiállítások is, a biennálé után például egy acélszobrászati seregszemlét terveznek. Ezen a tárlaton a kisplasztikától a köztéri plasztikai méretekig láthatók majd alkotások, de a pandémia miatt elmaradt régóta várt Nagy Gábor tárlatot is megtartanák.

A Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész 70. születésnapjára tervezett életmű kiállításon a tervek szerint csaknem kétszáz alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Nyitóképünk illusztráció, egy korábbi biennálén készült (fotó: Rafai Gábor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás megnyitó online Reök palota Táblaképfestészeti Biennálé
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés