Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kerékpárosok az úttesten, szeptemberig nem áll meg a troli a Múzeum megállóban – keddtől forgalomkorlátozás a Stefánián
Szegeden 2020. június 5. 10:14

Kerékpárosok az úttesten, szeptemberig nem áll meg a troli a Múzeum megállóban – keddtől forgalomkorlátozás a Stefánián

Képriport
Építési munkák kezdődnek a Stefánián a Vár utca és a Dózsa utca közötti szakaszon: június 9-étől a tervek szerint szeptember végéig forgalmi korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.
Hirdetés

Szeged és az ország egyik legforgalmasabb kerékpáros folyosóját szeptember végéig nem használhatják a biciklisek a Móra Ferenc Múzeum mellett.

Átépítik a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető zebra védőszigetét. Ezek a munkák a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című projekt részei – ennek keretében zajlik jelenleg a Stefánia zöldterületének, a Móra parknak és a Roosevelt térnek a felújítása európai uniós és önkormányzati forrásból.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca állapotjelentését a Móra-parkból és a Stefániáról!

A Stefánián először a kiemelt szegély átépítését kezdik el. Emiatt június 9-étől forgalomkorlátozások lépnek életbe.

  • A gyalogosok a Vár utca és a körforgalom között csak a színház felőli oldalon közlekedhetnek.
  • A színház előtti két gyalogátkelőhelyet és a múzeum melletti trolimegállót lezárják – június 8-án üzemzárásig még megállnak itt a trolik, másnaptól ezt a megállót nem érintik a járatok, legközelebb a Dózsa utcában állnak meg.
  • Kerékpározni a Vár utca és a körforgalom között csak az úttesten lehet, az útburkolatra kerékpáros nyomot jelölő piktogramokat festenek mindkét irányban.
  • A kerékpárt tolva a színház felőli járdán is lehet közlekedni.

Ezen a szakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és útszűkület lesz érvényben. A munkát akadályozó, szabálytalanul várakozó járműveket elszállítják.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás kerékpár kerékpárút Stefánia Zöld város program