Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. június 5. 07:04

Nézzen szét az árvíz előtti szegedi belvárosban!

Életre keltik a Nagyárvíz előtti belvárost Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum leendő kilátójában fognak elhelyezni egy olyan eszközt, mely az 1870-es évek állapotában mutatja majd be a szegedi belváros nyüzsgését. Feltűnnek olyan épületek, építmények, amelyek ma már nem láthatóak.

Hirdetés

Valódi időutazást tehetnek hamarosan az érdeklődők a megújuló Móra Ferenc Múzeumban. A Kultúrpalota felújítása során kialakítanak egy kilátót, ahonnan nem csak a Tiszára, hanem a Móra-parkra és a szegedi belvárosra is rá lehet majd látni. A kilátó különlegessége egy kronoszkóp lesz: a fejlesztés alatt álló eszközbe belenézve egy 3D-s animációt láthatunk majd, mely az egykori belvárost szemlélteti.

Nagyítható kép – kattintson és nézzen szét jó alaposan!

A fejlesztés alatt animációban feltűnnek olyan épületek, építmények, amelyek ma már nem láthatóak. Megjelenik majd maga a szegedi vár, az egykori halpiac, a Belvárosi híd helyén állt hajóhíd és az egykori vasúti híd is. A távolban láthatjuk majd a Szent Demeter templomot, amely helyére a dómot emelték, vagy a Schaffer-házat, mely a mai Égő Arany emeletes ház helyén állt.

Nagyítható kép – kattintson és nézzen szét jó alaposan!

A Móra-múzeum felújítása után bárki felsétálhat majd a kilátóba és felfedezheti az 1870-es évek nyüzsgő szegedi belvárosát, amelyet eddig csak fotókon keresztül ismertünk. Életre keltik a Nagyárvíz előtti belvárost Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum leendő kilátójában fognak elhelyezni egy olyan eszközt, mely az 1870-es évek állapotában mutatja majd be a szegedi belváros nyüzsgését. Feltűnnek olyan épületek, építmények, amelyek ma már nem láthatóak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árvíz helytörténet Móra Ferenc Múzeum Nagy Árvíz történelem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés