Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Trianon 100: ingyenes filmeket és korabeli Filmhíradót is lehet nézni a Budapesti Távmoziban
Művház 2020. június 3. 08:31

Trianon 100: ingyenes filmeket és korabeli Filmhíradót is lehet nézni a Budapesti Távmoziban

Lesz például A gyertyák csonkig égnek és adják az Anyám és más futóbolondok című filmet is.
Hirdetés

A korszakban játszódó filmeket, valamint a korabeli virágzó filmes és színházi életet bemutató Filmhíradót lehet ingyenesen nézni a Budapesti Távmozi oldalán június 4-én a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

A Budapest Film Zrt. a Trianon 100 eseménysorozathoz kapcsolódva négy filmet tesz ingyenesen elérhetővé a film.artmozi.hu oldalon.

A Nagyapám: Horthy Miklós című dokumentumfilmben Horthy István, a kormányzó unokája beszél sokaknak ezidáig ismeretlen eseményekről, amik meghatározó jelentőséggel bírtak a 20. századi Magyarország későbbi sorsára. A 66 szezon című szlovák-cseh dokumentumfilm pedig egy kassai uszoda 66 éves történetét mutatja be a történelem viharában.

Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének azonos című filmadaptációja mellett ingyenesen elérhető Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok című, 2015-ös filmje, ami az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát.

A vetítések június 4-én délután egy órakor kezdődnek, és este nyolc óráig tartanak, fél 9-től pedig online közönségtalálkozó lesz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film mozi Trianon Trianon 100