• Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Itt az új kurzusdal, immár angolul is: az Európa 2020 így is nagyot megy, ez nem kérdés
Színes 2020. június 2. 18:43 Forrás: MTI

Itt az új kurzusdal, immár angolul is: az Európa 2020 így is nagyot megy, ez nem kérdés

Ezentúl angolul is meghallgatható Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa 2020 című dala, amellyel a tavasszal Európában kialakult járványhelyzetre reagáltak a szerzők.

A produkció keddi közleménye szerint azért fogalmazódott meg a Varga Miklós és Varga Mihály Európa című dalának feldolgozásából készült Európa 2020 angol nyelvű változatának ötlete az alkotókban, hogy annak üzenete még befogadhatóbb legyen külföldön is.

„Úgy gondoljuk, hogy a dal nemcsak az elmúlt időszakra érvényes, hanem arra is, hogy a vírus után hogyan hozzuk rendbe Európát. Magyarországon ez a dal lett az összefogás himnusza, bízunk benne, hogy az egész kontinensen az lehet”

– idézi a közlemény Nagy Szilárdot.

A klip teljesen új hangi és képi világgal rendelkezik, szándékosan nem az elmúlt hónapok vírushelyzetére reflektál, hanem egy teljesen különálló történet jelenik meg benne: sehol egy maszk vagy beteg emberek, és ez nem véletlen. Az új klipben szerepel mások mellett Varga Miklós, az eredeti dal egyik szerzője is.

A mások pedig:

  • Király Gábor magyar válogatottsági csúcstartó labdarúgókapus,
  • Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész bársonybézbólsapkában.

A klippel miniszterelnöki szempontból baj nem lehet: az üres Puskásban indul, oda többször vissza is térnek. Ehhez ha hozzávesszük mindazt, amit még a magyar változat kapcsán nyilatkoztak a szerzők, úgy nem lehet kétségünk afelől a sorskérdések fennkölten vannak visszaadva angolul is. Nem mi mondjuk ezt, a szerzők maguk a magyar nyelvű változat megjelenésekor:

Nagy Szilárd: „Súlyos kihívások előtt áll kontinensünk és hazánk is. A felmerülő sorskérdésekre igyekszik választ találni a mű, ami üzenetet fogalmaz meg minden egyes embernek: a felelős magatartást és az összefogás szükségességét kívánja hangsúlyozni ebben a nehéz helyzetben is.”

Misa: „A dal felfrissült, de mégis fennkölt hangzásvilágában nagyon mély üzenetek érintik meg a nézőt-hallgatót. Emellett igyekszik csillapítani a bennünk rejlő félelmeket, hittel és jóakarattal pedig biztat mindannyiunkat. Soraiból mindvégig kicseng a reménykedés és a szép jövő képe.”

Hallgassák ekképpen az angol változatot is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európa 2020 Király Gábor Mága Zoltán Nagy Szilárd Puskás Aréna Ragány Misa Varga Miklós videoklip