Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Szegeden és Csongrád-Csanád megyében is indoklás nélkül igazoltathat és vizsgálhat át a rendőr bárkit
Kék hírek 2020. június 1. 12:36

Szegeden és Csongrád-Csanád megyében is indoklás nélkül igazoltathat és vizsgálhat át a rendőr bárkit

Az ország nagy részére kibővítették a Csongrád-Csanád megyére már korábban kihirdetett intézkedést, miután az országos rendőrfőkapitány elrendelte a fokozott ellenőrzést a nyárra.
Hirdetés

Június 1-je és augusztus 31-e között Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Tolna megye, Vas megye és Veszprém megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség – olvasható a police.hu-n.

Csongrád-Csanád megye, így Szeged nincs a listán, de csak azért, mert már korábban elrendelték az intézkedést. Ezért itt is indoklás nélkül igazoltathatnak a rendőrök és vizsgálhatnak át bárkit.

A 444.hu rámutatott, hogy Magyarországon 2015 szeptembere óta szinte folyamatosan fokozott ellenőrzés van érvényben. Az ország teljes területére szóló eljárásrendet legutóbb május 1-jétől 31-éig hosszabbították meg.

A rendőrség közleményében az írta: a fokozott ellenőrzés célja „a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében”.

A rendőrség március 6-án rendelt el fokozott ellenőrzést Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Zala megye területére március 7-étől szeptember 6-áig.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: rendőrség fokozott ellenőrzés