Hirdetés
Ziccer 2020. május 31. 16:00 Forrás: mti

Megtartják az idei Forma–1-es szezont, lesz Magyar Nagydíj is

Először az Osztrák Nagydíjon rajtolhatnak el az autók, azonban a versenyt természetesen zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik, és más óvintézkedéseket is bevezetnek a szervezők. Ezt követően a Magyar Nagydíj következne július 19-én.
Hirdetés

Az osztrák egészségügyi minisztérium szombaton engedélyezte, így megtarthatják az Osztrák Nagydíj július 5-én és 12-én esedékes dupla versenyhétvégéjét Spielbergben.

A csapattagoknak azonban negatív vírus-tesztet kell produkálniuk annak érdekében, hogy belépjenek az országba, a helyszínen pedig 2000 főben maximalizálták a résztvevő dolgozók összlétszámát. Az istállók képviselőit külön szállodában helyezik majd el.

A spielbergi duplázás esetén – az egyszerűbb utazás érdekében – nem az eredeti versenynaptárban jelzett Brit, hanem a Magyar Nagydíj következne július 19-én, után utazna a „cirkusz” Silverstone-ba, ahol augusztus 2-án és 9-én is lenne futam. Augusztus 16-án aztán Barcelona, augusztus 30-án a belgiumi Spa, szeptember 6-án az olasz Monza lenne a helyszín, utána következhetnének a tengeren túli viadalok.

A Forma–1 vezetése abban bízik, hogy 15–18 versenyt is meg tudnak rendezni

azután, hogy márciusban törölték előbb az Ausztrál Nagydíjat, majd halasztani kellett a bahreini, a vietnami, a kínai, a spanyol, az azeri és a kanadai, a holland, a monacói és a francia versenyt is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: verseny autóverseny Forma–1