Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Bevételei töredékét szerezte pénzdíjakból a világ legjobban kereső sportolója
Ziccer 2020. május 29. 22:13

Bevételei töredékét szerezte pénzdíjakból a világ legjobban kereső sportolója

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

Hirdetés

A 38 éves svájci klasszis vagyona az elmúlt 12 hónapban 106,3 millió dollárral (33,3 milliárd forinttal) gyarapodott úgy, hogy ebből „mindössze” 6 millió 300 ezer dollárt szerzett pénzdíjakból, a fennmaradó összeg szponzori pénzekből jön össze.

Federer – aki tavaly az ötödik volt, eddigi legjobb „eredménye” pedig a 2013-as második hely – 1990 óta az első teniszező, aki vezeti a rangsort.

Federer mögött a legnagyobb futballsztárok sorakoznak fel: a Juventust erősítő portugál Cristiano Ronaldo 105, az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi 104, a Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar pedig 95,5 millió dollárt keresett. Ők is tetemes részt a szponzori bevételekből gyarapodtak.

A legjobb női sportoló ugyancsak egy teniszező, a japán Oszaka Naomi 37,4 milliós bevétele a 29. helyet eredményezi a listán.

A Forbes listája szerint a 100 legjobban fizetett sportoló az elmúlt egy évben 3 milliárd 600 millió dollárt tett zsebre, ez az előző évhez képest kilenc százalékos visszaesést jelent, ennek oka pedig a koronavírus-járvány.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Forbes Roger Federer keresetek Oszaka Naomi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés