Hirdetés
Túl a városon 2020. május 29. 21:44

Tizenötezer embert küld el az egyik magyar autóipari beszállító anyavállalata

Az egri ZF Hungária Kft. 1700 embert alkalmaz Magyarországon, a német anyavállalat 148 ezret. A teljes létszám tíz százalékát küldenék el 2025-ig.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a leépítés fele érinti a német anyavállalatot, a ZF Friedrichshafent, de azt a német média sem tudja, hogy mely Németországon kívüli területekről küldhetnek el még 7500 embert.

„A leépítésre egyértelműen azért van szükség, mert visszaesett a társaság megrendelés állománya, ami egyáltalán nem jó hír az autóipari beszállítókra vastagon építő magyar gazdaság számára” – írja a G7.

A gazdasági portál azt írja, hogy a ZF pénzügyi csapdába került, mert korábban két vállalalatot is vásárolt, amihez hitelt vett fel, de  a pénzt csak bizonyos eredményességi mutatók teljesülése esetén folyósítják. A gazdasái válság és az autóipar átalakulása azonban egyre nehezebbé teszik az eredményes működést.

Május 11-én a ZF Eger férfi vízilabdacsapatról derült ki, hogy csődbe jutott. Szécsi Zoltán ügyvezető elnök azt közölte, az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autóipar Eger gazdasági válság járvány koronavírus ZF Hungária Kft.