Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Tudomány
  • Könyvvizsgáló szerint használhatatlan jegyzőkönyveket adott ki a felcsúti tao-támogatásokról a Kásler-minisztérium
Tudomány 2020. május 29. 18:16

Könyvvizsgáló szerint használhatatlan jegyzőkönyveket adott ki a felcsúti tao-támogatásokról a Kásler-minisztérium

A Demokratikus Koalíció használhatatlannak tartja az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkapott, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-támogatásairól készült vizsgálati jegyzőkönyveket.

Hirdetés

Ráczné Földi Judit pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a tárcának egy bírósági döntés miatt kellett kiadnia az iratokat. A DK elnökségi tagja elmondta, hogy 150 oldalnyi anyagot kaptak meg, amit nyilvánosságra is hoztak a párt honlapján.

A papírokat három különböző könyvvizsgálóval vizsgáltatták meg, de azok „semmit sem tartalmaznak”, azon kívül, hogy olyan számlákra hivatkoznak, amelyeket nem csatoltak a jegyzőkönyvekhez.

Ráczné Földi Judit azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyamatosan fedezi Mészáros Lőrincet és cégeit, hogy ne derüljön ki, mire költöttek több tízmilliárd forintnyi adófizetői pénzt.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy igazi aranytojást tojó tyúknak számít a magyar sportban, mindezt úgy, hogy komoly összegért nem tudtak labdarúgót értékesíteni az elmúlt években. De 2017-ben így is 13 milliárd 300 millió forint árbevételt értek el úgy, hogy a teljes NBI 15 milliárdot hozott össze abban az évben.

A Puskás Akadémiát működtető alapítvány 2018-as felcsúti nyeresége 8 milliárd 800 millió forint lett.

Eközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma két éven át tartotta vissza törvénytelenül a tao-papírokat, amiket a DK perelt ki az EMMI-től. A Kúria 2017 novemberében döntött úgy, hogy a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak be kell mutatnia az iratokat, mivel a társasági adó (tao) közpénz, amit a cégek nem a költségvetésbe fizetnek, hanem sportkluboknak adhatnak oda.

Az alapítvány saját állítása szerint egyébként elküldte az EMMI-be az iratokat utóellenőrzésre, a papírok pedig hogy, hogy nem ott maradtak. 

Végül két év után, nagy nehezen kiadták a papírokat a DK-nak, de az iratokat három különböző könyvvizsgáló is használhatatlannak tartja, mert hiányoznak a hivatkozott számlák másolatai.

Visszautasítja a vádakat a minisztérium

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította a Demokratikus Koalíció – ahogyan ők fogalmaztak – „hazug vádjait”.

Az EMMI erre reagálva azt közölte: a Sportért felelős államtitkárság a bírósági ítéletben meghatározott, a Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítványt érintő valamennyi iratot hiánytalanul eljuttatta Varju Lászlónak, a DK országgyűlési képviselőjének.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK Felcsút Puskás Akadémia tao Mészáros Lőrinc Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés