Hirdetés
Túl a városon 2020. május 29. 17:53

Mészáros Lőrinc közel 16 milliárd forintot vett ki az egyik legjobban tejelő cégéből

A vagyonkezeléssel foglalkozó Mészáros Építőipari Holding Zrt.-ből 15 milliárd 800 millió forintot vesz ki a magyarországi közbeszerzéseken meggazdagodott felcsúti százmilliárdos.
Hirdetés

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor egyik barátja úgy vesz ki közel 16 milliárdot a Mészáros Építőipari Holding Zrt.-ből, hogy annak 10 milliárd 200 milliós a 2019-es profitja

írja a 24.hu.

Ezt azt jelenti a lap szerint, hogy Mészárosék az idei esztendőt is jónak látják, ezért nyúlhatnak bele a cég korábbi eredménytartalékába.

Van miből kivenni, hiszen a Mészáros család és a szintén a Mészárosékhoz tartozó Opus Nyrt. tulajdonában lévő Mészáros Építőipari Holding Zrt.-ben olyan cégek vannak, mint az R-Kord Építőipari Kft., ami vasútépítéssel foglalkozik. A cég 2017-ben 7 milliárd 500 millió, 2018-ban 5 milliárd, tavaly pedig 4 milliárd forint nyereséget termelt. A 4 milliárd forintos profit 35 és fél milliárdos nettó árbevételből jött össze, ami több mint 10 százalékos haszon az állami megrendeléseken.

A pénzszivattyú itt sem áll meg, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ből 11 millárd 800 millió forintot vesznek ki a tulajdonosok.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közbeszerzés Mészáros és Mészáros Kft. Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt. Orbán Viktor