Hirdetés
Szegeden 2020. május 29. 13:19

Napvitorlák feszülnek az úszóműves kikötő tetején

Képriport
Csütörtökön fejezték be azoknak a speciális anyagból készült napvédőknek a felszerelését, melyeknek köszönhetően jóval kellemesebb lesz a hőmérséklet a fedélzeten, mint az építmény közvetlen környezetében. Közben egyre többen bérelnek helyet az úszómű kikötői részén.

Lényegében minden készen áll arra, hogy vendégeket fogadjon Szeged új látványossága a Partfürdőn. Persze, a különböző engedélyeztetési eljárások még folyamatban vannak, így egyelőre csak azok lépnek a fedélzetre, akik itt bérelnek helyet a motorcsónakjaiknak. Az úszóműves kikötő két oldalán ugyanis összesen 48 állást alakítottak ki, melyek kezdenek megtelni a vízijárművekkel.

Az Olaszországban gyártott napvitorlák felszerelése csütörtökön fejeződött be, így péntek délelőtt már teljes szépségében látható volt az építmény központi eleme, amelyen a büfé mellett egy színpad is helyet kapott. A speciális anyagból készült napvédők amellett, hogy esztétikusabbak, mint a hagyományos ponyvák, ellenállóbbak is az időjárás viszontagságaival szemben. A kis vitorlák között át tud fújni a szél, így az árnyék mellett a légmozgás is hűteni tudja a levegőt a fedélzeten.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés kikötő kishajó kikötő partfürdő