Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mészáros Lőrinc újszegedi szállodájának bővítésére 1,3 milliárdot adott az állam, és soha vissza sem kell fizetnie
Szegeden 2020. május 28. 12:34

Mészáros Lőrinc újszegedi szállodájának bővítésére 1,3 milliárdot adott az állam, és soha vissza sem kell fizetnie

Az újszegedi hotel a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert a színvonalának fejlesztésére és szobakapacitásának növelésére. A Forrást nem is olyan régen, 2010-ben egyszer már teljesen felújították, akkor másfél milliárd forintot költöttek rá.

Hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség közzétette a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat nyerteseinek névsorát.

A felhívásban szereplő keretösszeg eredetileg 20 milliárd forint volt, ehhez képest az ügynökség a lista összegzése szerint több mint négyszer annyit, összesen 83 és fél milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki a nyerteseknek.

A sikeres pályázók között ott van a szegedi Hunguest Hotel Forrás, amely színvonalának fejlesztésére és szobakapacitásának növelésére 1,3 milliárd forintot nyert. A szálloda Mészáros Lőrincé.

Az egész pályázat legnagyobb nyertese a felcsúti dollármilliárdos, akinek az Opus Global Nyrt.-n keresztül érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel, azaz az eredetileg meghirdetett 20 milliárdos keretösszeget Mészáros cégei nagyjából el is vitték.

Az újszegedi szálloda egyébként nem is olyan régen, alig tíz éve esett át teljes felújításon. A rekonstrukció akkor csaknem másfél milliárd forintba került.

A régi Forrást 2008 szeptemberében zárták be, újjáépítése párhuzamosan zajlott a mellette fekvő Napfényfürdő Aquapolis építésével. A felújítást követően 195 szoba mellett 35 apartman – közte 3 luxuskategóriás – is helyet kapott az épületben, a szállóhoz 450, 150 és 50 személyes konferenciatermet is kialakítottak.

Másfél éves felújítás után 2010 elején adták át a teljesen megújult Forrás Szállót, amely négycsillagos hotelként nyitotta ki újra kapuit és a Hunguest-hálózat legszínvonalasabb szállodájának számított akkor Magyarországon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Hunguest Hotel Forrás Mészáros Lőrinc szálloda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés