Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 27. 13:37

Jelen: új hetilapot indítanak az egykori 168 órások

A Jelent a 168 óra egykori lapvezető szerkesztői indítják: Lakner Zoltán, Krajczár Gyula és Tóth Ákos, és több, egykor a Népszabadságnál publikáló újságíró is dolgozik a lapnál.

Hirdetés

Az új hetilap főszerkesztője Lakner Zoltán, a kiadó a Liberty Press Kft., amit Lakner, Krajczár és Tóth birtokol. 

„»Ti hülyék vagytok«, azt hiszem ez volt a legspontánabb – amúgy támogató – reakció, amit arra kaptam, hogy lapot alapítunk, pont itt és pont most. Nyilván tudjuk, hol élünk, pontosan erről írunk majd, de amire készülünk, az szaltó, és nem halálugrás” – írta a Facebookon Lakner Zoltán, aki a szeged.hu-n is rendszeres megjelenik vendégszerzőként.

Azt is hozzáteszi, hogy „ebbe belefogni biztosan nagy rizikó. Hát, az. A saját cégünk, a saját lapunk, a saját felelősségünk. Ámde, ami azt illeti, az elmúlt években, ki így, ki úgy, ki itt, ki ott, megtapasztalhatta, hogy egy tulajdonossal a háta mögött – vagy éppen a hátában c is kerülhet anyagilag, emberileg, szakmailag nehéz, akár megalázó helyzetbe. Ha úgy vesszük, ez a kiszolgáltatottság sokkal nagyobb rizikó, mint az, hogy most felelősséget vállalhatunk saját magunkért”.

Lakner leszögezi, hogy az emberi jogok, a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a sajtószabadság terén nem kívánnak semlegesek lenni.

Jövő héten indul a jelen.hu is, ami azonnal fizetős lesz. A Jelen olyan szerkesztőkkel és szerzőkkel indul, mint Tamás Ervin, Hegyi Iván és Palugyai István – írja a 444.hu.

„A honlapon olyan plusz tartalmakat kínálunk majd, amelyek bővítik, kiegészítik a nyomtatott verziót. Az is a célunk itt, hogy a kismillió újraközölt napihír helyett a gyors hírelemzésre és az információk súlyozására koncentrálhassunk. Ez is egy módja annak, hogy meg lehessen tudni, valójában mi történt aznap” – vázolta a tartalomkészítési terveket Lakner.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 168 óra Lakner Zoltán hetilap Jelen média médiapiac sajtó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés