Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged segít: idén is támogatja az önkormányzat az általános iskolás gyerekeket nevelő szegedi családokat és az időseket, fejenként 10 000 forinttal
Szegeden 2020. május 27. 15:20

Szeged segít: idén is támogatja az önkormányzat az általános iskolás gyerekeket nevelő szegedi családokat és az időseket, fejenként 10 000 forinttal

Botka László tavaly május elsején, a megszépült újszegedi liget átadásakor jelentette be, hogy minden szegedi általános iskolás gyerek és nyugdíjas fejenként 10 000 forint önkormányzati támogatást kap. Idén újra segít Szeged.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly közel tízezer gyerek után igényelték a beiskolázási támogatást a szegedi családok, és több mint harmincnégyezer nyugdíjas részesült az időskorúak támogatásában Szegeden.

Szeged a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is segíti a szegedi diákok iskolakezdését, és az idősek is számíthatnak az önkormányzat támogatására  – mondta Botka László a Szeged Televízió Szemközt című műsorában.

A város vezetése szerint soha nem volt még ennyire fontos a szolidaritás, mint ebben a rendkívüli helyzetben.

Az általános iskolás gyereket nevelő családok – ahogyan tavaly is, kérelmük benyújtásával – a szeptemberi tanévkezdésig, a nyugdíjasok pedig az októberi idősek világnapjáig kapják meg készpénzben az önkormányzati támogatást. Az óvodából első osztályba lépő gyerekek szüleit levélben is értesíti az önkormányzat.

A kérelmet a szülőknek elektronikusan lehet benyújtani, erre az oldalra kell kattintani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László járvány koronavírus nyugdíjas pandémia szociális támogatás szolidaritás világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés