Hirdetés
Szegeden 2020. május 27. 11:04

Idén is lehet tűzifa-támogatásra pályázni a szegedi önkormányzatnál

Továbbra is online üléseznek az városi közgyűlés szakbizottságai, így a fontos döntések mindegyike megszületik határidőre. Szerdán a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság napirendjén szerepelt például az az előterjesztés, mely a tűzifa pályázat kiírásáról rendelkezik.

Az idén 24 millió forintot biztosít az önkormányzat arra a célra, hogy a szociálisan rászoruló családok a hideg beállta előtt tűzifát kapjanak.

Ehhez évek óta pályázni kell, és a tapasztalatok szerint az igénylők száma fokozatosan emelkedik. 

Tavaly 501 pályázat érkezett, és végül 460 igénylő kaphatott 50 ezer forint értékű tűzifát. Az idén is közbeszerzési eljárás keretében szerzi be a szükséges mennyiséget az önkormányzat. A közbeszerzés nyertesével

450 kaloda hasított kemény lombos fa (bükk, tölgy vagy akác) szállítására köt szerződést az önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 450 család kaphat az idén tűzifa-támogatást.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a háztartásban fával fűtsenek, illetve hogy tavaly vagy az idén az érintett család önkormányzati támogatásban, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült, esetleg más szociális támogatást kapott a várostól, vagy a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményen keresztül. Pályázhatnak ugyanakkor a móravárosi és kiskundorozsmai szegregátumokban élők is, ha tűzifával fűtenek.

A részletes pályázati kiírás a Szegedi Tükör című lapban, illetve a Szeged önkormányzati honlapján jelenik meg. Ez utóbbi helyről letölthető a pályázati űrlap, de az önkormányzat humán közszolgáltatási irodáján is beszerezhető a formanyomtatvány. 

A beadás határideje július 14-e, tehát bő másfél hónap áll még rendelkezésre. Postán és személyesen egyaránt eljuttatható a pályázat az irodához. 

A pályázatok elbírálása után közlik a nyertesekkel, hogy mikor szállítják ki a fát a helyszínekre.

Huszonkét önkormányzati lakást pályáztatnak

Folytatódik a szociális bérlakásprogram is, melynek részeként az IKV ezúttal 22 üres önkormányzati tulajdonú lakás bérleti jogát pályáztatja meg. Ezek közül 17 lakás helyreállítása még nem fejeződött be, öt azonban már elkészült. 

Ez utóbbiak a pályázók számára a mintalakások, melyeket megnézhetnek az érdeklődők. A nyertesek természetesen már a felújított lakásokba költözhetnek majd, hiszen a szerződések megkötéséig végeznek a munkálatokkal. A legtöbb pályázható lakás a Kereszttöltés utca 29., illetve a Székely sor 21. szám alatt található.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: önkormányzat szociális támogatás tűzifa pályázat Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés