Hirdetés
Szegeden 2020. május 27. 06:43

Látunk ma szivárványt Szeged fölött? Összejöhet!

Ahogy a mostanában mindig: délután van arra esély, hogy ördögék összevesszenek, és családon belüli erőszakig fajuljanak a dolgok.
Hirdetés

Felhős égbolt alatt megyünk dolgozni, de bőven látjuk a napot is. Aztán ahogy közeleg az ebédidő, úgy lesz egyre több felhő az égen, mígnem teljesen beborul. Nem kezd egyből esni, sőt az is lehet, egyáltalán nem esik az eső, vagy ha igen, akkor valahogy úgy, mint tegnap: közben süt a nap is, azaz csak türelmesnek kell lenni és jó irányba kell állni és máris készülhetnek a szivárványos fényképek!

A levegő húsz fokig melegszik föl, a szél előbb észak-északkeletről, majd északról fúj, egészen hevesen. Kell ma is a napszemüveg, de az esernyő vagy esőkabát is legyen kéznél.

Pollenek?

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban várható. A nyári gyomok közül a csalánfélék, az útifű és a lórom virágporának mennyisége várhatóan alacsony szintet ér el. A tavaszi fák pollenszórása lecsengőben van, virágporuk alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék virágporának mennyisége jellemzően közepes szintet érhet el. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a közepes, illetve a magas szintet is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat szél tavasz zápor zivatar