Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. május 26. 13:51

Elrendelték a szegedi fegyveres rabló letartóztatását

Két napon belül kétszer is rabolt a múlt héten, aztán gyorsan elfogták.

Hirdetés

A Szegedi Törvényszék közleménye szerint a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírálja 30 napra elrendelte kedden annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt a városban. Először egy postát, majd egy virágboltot próbált meg kirabolni.

A bíróság közölte: a férfi ellen közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás. A bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a letartóztatást.

A most letartóztatott férfi csütörtökön a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve a Csongrádi sugárút egyik panelházának aljában lévő postára.

A postahivatalban három alkalmazott tartózkodott, akik egyikére a gyanúsított rászegezte lőfegyverét, és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A férfi ezt látva kerékpárjával elhajtott a helyszínről.

Szombat délután aztán ismét szájmaszkban és lőfegyverrel ment be az egyik szegedi virágüzletbe. A boltban az eladóra fogta a fegyvert, és a bevétel átadására szólította fel. A nő átadott 5 ezer forintot.

Az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott eközben mobiltelefonon segítséget hívott, a gyanúsított ezt hallva távozott a helyszínről.

A férfit nem sokkal később a lakásán elfogták a rendőrök.

A virágbolt eladója a történtekről a Szeged TV-nek is nyilatkozott, rövid beszámolóját a történtekről itt tudja megnézni.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság fegyver letartóztatás posta rablás rendőrség Szegedi Járásbíróság Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés