Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Négy szegedi játékos is bejuthat a kézi-BL álomcsapatába, mától lehet szavazni rájuk
Ziccer 2020. május 26. 11:57

Négy szegedi játékos is bejuthat a kézi-BL álomcsapatába, mától lehet szavazni rájuk

Bánhidi Bence, Mikler Roland, Bogdan Radivojevic, és Jorge Maqueda is esélyes az EHF közönségszavazásán.
Hirdetés

A MOL-Pick Szeged négy játékossal képviselteti magát az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden indított szavazásán, amin a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényének álomcsapatát választják meg a szurkolók.

Az EHF honlapja szerint az 50 jelölt 18 csapatból jött össze, győztest tíz kategóriában hirdetnek, a klasszikus hét poszt mellett a legjobb védőt, a legjobb fiatal játékost és a legjobb edzőt is díjazzák.

A MOL-Pick Szeged csapatából Mikler Roland, Bogdan Radivojevic, Jorge Maqueda és Bánhidi Bence került be a legjobbak közé, akikre szavazni lehet.

A Szeged örök riválisának, a Telekom Veszprémnek a játékosai is ott vannak a listán, összesen hatan: Sterbik Árpád, Dragan Gajic, Petar Nenadic, Rasmus Lauge, Manuel Strlek és Blaz Blagotinsek azok, akikre voksolhat a közönség.

Az edzők között a veszprémieket irányító David Davis van ott a jelölteknél, míg az öt legjobb fiatal közé bekerült Szita Zoltán, a lengyel Wisla Plock magyar válogatott balátlövője is.

A jelöltek teljes listáját itt lehet elolvasni.

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-világjárvány miatt, majd az EHF április végén úgy döntött, törli az egyenes kieséses szakaszt. Ezért december 28-29-én rendezik Kölnben a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain, a német THW Kiel és a Telekom Veszprém részvételével a négyes döntőt.

(Nyitókép: Jorge Maqueda bemelegít.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged szavazás Telekom Veszprém Veszprém