Hirdetés
Szegeden 2020. május 25. 16:35

Virágba borulnak Szeged terei és parkjai

Képriport
A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ma elkezdte az egynyári virágok ültetését. Először a Széchenyi tér szépül meg, utána június közepéig folyamatosan ültetik ki a növényeket a közterekre.
Hirdetés

Hétfőn a IV. Béla szobor környékén alakították ki az ágyásokat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, holnap pedig a Klebelsberg Kuno szoborkertben folytatódnak a munkálatok. A héten sorra kerül az István és Gizella szoborkert és a Széchenyi szoborkert is. A jövő héten többek között Vásárhelyi Pál szoborkertnél, a kiskundorozsmai körforgalomnál, valamint a Kossuth park virágágyainál dolgoznak majd.

A későbbiekben megszépül a Szent István tér, a Rákóczi tér, a Bartók tér, az Aradi vértanúk tere, a Honvéd tér, valamint a Hősök kapujának környéke is. Virágokat ültetnek a Szentháromság körforgalomnál, a Szent György téren és a Kazinczy utca környékén is.

Idén közel 61 ezer darab egynyári virágot ültetnek ki, több mint 8 millió forint értékben.

A legnagyobb mennyiségben kiültetett virágok a Begonia fajták a Rudbecika (kúpvirág) fajták, valamint a Tagetes (Bársonyvirág) fajták. Újdonságok idén a virágágyakban az Alternanthera (papagájvirág), a Dragon begonia (sárkányszárny begonia), a Mecardonia, Pentas (egyiptomi csillagcsokor), a Plectranthus argentatus (ezüstös kakassarkantyú), valamint a Tithonia (mexikói napvirág).

Szerdán 16 db virágoszlopot helyeznek ki a Belváros különböző pontjaira, így például a Dóm tér Somogyi utca felőli, és Aradi vértanúk tere felőli részein. Lesznek szép, új virágok az Árvízi emlékműnél, az Anna kútnál és a Belvárosi hídon is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. virág virágosítás