Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 25. 10:21

Dudálásért 750 ezres, zászlólengetésér 150 ezres bírságot osztogat a magyar rendőrség

A kórházi ágyak kiürítése ellen tiltakozó dudálós tüntetések felfüggesztéséről döntött Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Hétfőn is lett volna egy megmozdulás, de a nagyon magas bírságok miatt nem tartják meg.

Hirdetés

Nem biztos, hogy ki tudnák fizetni büntetéseket, ezért inkább nem sodornák ilyen ügyekbe az embereket – ezért döntött a dudálós tiltakozás felfüggesztéséről Hadházy Ákos. Összeszámolták, és legalább ötmillió forintot kell befizetniük a tüntetőknek.

Hadházyék adományokat gyűjtenek, eddig nagyjából 2 és fél millió forint jött össze.

Legtöbbet egy 70 évnél idősebb férfire szabott ki a rendőrség, neki 750 ezer forintot kell befizetnie, mint visszaeső. A határozat jogcíme: közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértéséért és a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos magatartási szabályok megsértéséért.

Hadházy erről is beszámolt a Facebook-oldalán, ahol azt is közölte, hogy a rendőrség Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű blog szerzőjének videóját használta fel.

„A szabálysértés elkövetéséről a helyszínen jelen lévő videoblogger, Bede Zsolt videófelvételt készített, amelyet feltöltött a www.vadhajtasok.hu internetes weboldalra, amelyen jól látszik” a szabálysértés” – írja a rendőrség.

Az idős férfi nyugdíja mindössze 40 ezer forint, és mivel korábban a fővárosi ligetet védte a dózerolástól, előállították, így visszaesőnek számít. Ha 30 napon belül nem fizet, akkor 900 óra közmunkát kell végeznie vagy 150 napra börtönbe vonul.

Forgalomlassító dudálós tüntetés Szegeden is volt, de itt nem büntettek meg senkit a rendőrök, csupán biztosították a területet. 

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a hozzájuk csatlakozók azért döntöttek a demonstrációsorozat mellett, mert a kormány 34 milliárd forintot volt el az önkormányzatoktól a koronavírus miatti veszélyhelyzetre hivatkozva, valamint, mert a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma arra utasította a kórházigazgatókat, hogy szabadítsák fel a kórházi ágyak 60 százalékát. Az utasítás következményeként az igazgatóknak több, egyébként kórházi ellátást igénylő beteget is haza kellett küldeniük. Kásler Miklós később úgy nyilatkozott, hogy ő nem adott utasítást az ilyen betegek hazaküldésére, az igazgatók maguk dönthettek, hogy kit tesznek ki a kórházból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: demonstráció Hadházy Ákos kórházi ágyak felszabadítása Szél Bernadett tiltakozás dudálás dudálós tüntetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés