Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 24. 13:49

DK: Csak az európai ügyészséghez csatlakozó tagállamok kapjanak uniós forrásokat!

Az ellenzéki párt szerint véget kell vetni az uniós pénzek kontroll nélküli szórásának.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy csak olyan tagországok kapjanak uniós forrásokat, amelyek csatlakoznak az európai ügyészséghez és elfogadják annak esetleges szankcióit – mondta Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője vasárnap a DK Facebook-oldalának élő videójában.

Az ellenzéki politikus szerint

„véget kell vetni annak, hogy az Orbánéhoz hasonló kormányok kontroll nélkül szórják az uniós pénzeket”. Véget kell vetni szerinte annak is, hogy Magyarországon a támogatások nagy része következmények nélkül folyhat el a „Mészáros-, Tiborcz-, Garancsi-féle NER-kegyeltekhez”.

Rónai Sándor szerint az EU mindent megtesz a visszaélések feltárására, csalás elleni hivatala, az OLAF az Orbán-kormány számos beruházásánál talált súlyos visszaéléseket. Az OLAF azonban nem kezdeményezhet büntetőeljárást, nem emelhet vádat és arra sincs lehetősége, hogy javaslatait ráerőltesse a tagállamok hatóságaira – tette hozzá.

Ha kíváncsi Rónai Sándor teljes mondandójára, azt ebben a rövid videóban tudja megnézni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK Európai Bizottság Európai Parlament Európai Ügyészség Fidesz közpénz OLAF Orbán Viktor Orbán-kormány támogatás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés