Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Felmentünk a tápéi házunk padlására, ami egy magasságában volt a megáradt Tiszával – Berecz Árpádné olvasói levele
Szegeden 2020. május 24. 12:40 Forrás: Szegedi Tükör

Felmentünk a tápéi házunk padlására, ami egy magasságában volt a megáradt Tiszával – Berecz Árpádné olvasói levele


Hirdetés

Családi életünk indulásakor, 1967 tavaszán költöztünk Tápéra. Noha szolgálati lakásunk – a kétszobás, orvosi rendelővel ellátott otthonunk – még nem volt teljesen készen, férjemnek meg kellett kezdenie az orvosi munkát. Hamar megszerettük az itt élő embereket, és boldogságunkat sorban megszülető gyermekeink tették teljessé. 1970 tavaszán Zolika kettő és fél, Ildikó pedig másfél éves volt. És már úton volt Árpika is.

Nagyon közel laktunk a folyóhoz. Szolgálati házunkat csak a töltés választotta el a Tiszától, amelyen szívesen sétálgattunk kicsi gyermekeinkkel. Itt gyakran találkoztunk füvet csipegető libákkal, ami nagyon tetszett a piciknek. 1970 tavaszán azonban aggódva néztük séta közben a Tiszát, amely elöntötte az árteret, és napról napra egyre magasabbra kúszott a töltés oldalán. Néhány nap elteltével sorompóval zárták le a töltés felé vezető utat. Kis buzgárok törtek fel, amelyekben eleinte még pancsolni is lehetett, mert pocsolyaszerűek voltak. Ez addig volt érdekes, amíg nem vált komolyabbá a vízszivárgás.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, az olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Felmentünk a házunk padlására, és láttuk, hogy a megáradt Tisza a padlástérrel van egy magasságában. Ijesztő látvány volt! A töltés szilárdságán múlt, hogy nem zúdult a megáradt folyó az otthonunkra.

Családi segítséggel zsákokba pakoltuk a ruhaneműt és azokat a tárgyakat, amelyeket óvni kell a víztől, és a padlásra vittük. Nehezen szántuk el magunkat, hogy a gyermekekkel Szegedre jöjjünk a szüleimhez.

Férjemnek, mint a község orvosának, természetesen maradnia kellett. A gyermekek nagyon féltették apukájukat, és nem akartak nélküle eljönni. Csak az nyugtatta meg őket egy kicsit, hogy „apuka nagyon jól tud úszni”.

Berecz Árpádné

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árvíz olvasói levél Szegedi Tükör Tápé Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés