Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Újabb politikai portyába kezdett a Fidesz a válság idején: szerintük a baloldali városokban kirúgások és megszorítások vannak
Túl a városon 2020. május 23. 16:54

Újabb politikai portyába kezdett a Fidesz a válság idején: szerintük a baloldali városokban kirúgások és megszorítások vannak

A kormánypártok politikai haszonszerzésre szakosodott megmondóemberei ma is beleálltak a piszkos munkába: a koronavírus-válság miatt bajba jutott, de nem fideszes vezetésű önkormányzatokat ekézik.

Hirdetés

Értelmet nyert a folyamat, amiben az Orbán-kormány elkezdte kisegíteni a pénzügyileg bajban lévő, fideszes vezetésű önkormányzatokat: párhuzamosan megindult a politikai hadjárat azok ellen a polgármesterek ellen, akik

nem fideszesek, tehát nem kaptak támogatást, forrásokat vonnak el tőlük, és gazdasági nehézségeik vannak a koronavírus-válságban.

A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videón.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között.

Hangsúlyozta, a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket, megtartani a fizetésüket és biztosítani a családjuk megélhetését, több baloldali vezetésű önkormányzatban azonban azonnal megszorításokba kezdtek. „Ugyanúgy, ahogy a kormányzásuk idején” – tette hozzá.

Halász János – akit a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban képeztek ki, akárcsak Kovács Zoltánt, Hidvéghi Balázst, Tuzson Bencét vagy Hollik István –, Miskolcot, Hódmezővásárhelyt és a budapesti Erzsébetvárost, valamint Józsefvárost említette. Utóbbinál úgy fogalmazott: „Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását”.

A fideszes Halász János arról természetesen mélyen hallgat, hogy a kormány mennyi forrást vont el az önkormányzatoktól a koronavírus-veszélyre hivatkozva, és arról sem szól, hogy közben fideszes önkormányzatoknak adnak pluszforrást, hogy segítsék őket a válságban. Halász János a Józsefvárostól elvont 1 milliárd 125 millió forintról sem tett említést, és arról sem beszél, hogy Hódmezővásárhelyen hány százmillió forintot kell visszafizeti a Belügyminisztériumnak Lázár János polgármestersége idejéből megmaradt szabálytalanságok miatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Halász János önkormányzat Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés