Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. május 23. 12:44

Táborfigyelő: elindult a jelentkezés, drágulhatnak a táborok

Elindult a jelentkezési dömping a táboroztatásban, miután Novák Katalin államtitkár szerdán bejelentette, hogy június közepétől lehet ottalvós táborokat tartani – mondta a taborfigyelo.hu ügyvezetője szombaton az M1-en.

Hirdetés

Tóth Béla hozzátette: hihetetlen roham indult és azóta is megállás nélkül érkeznek a jelentkezések a nyári táborokra. A táborhelyek nagyon gyorsan telítődnek, így a szülőknek ajánlott minél hamarabb a táborválasztás témájával foglalkozni.

A taborfigyelo.hu oldalon nyolcszáz turnus közül lehet választani, de a legjobb ár-érték arányú táborok helyei nagyon gyorsan betelnek.

A táborszervezők pontosan tudják és betartják a koronavírus-helyzet okozta egészségügyi előírásokat – mondta az ügyvezető, megjegyezve, hogy ehhez szülőként olyan tábort kell választani, ahol a szervező jogi személynek minősül, hiszen az előírások miatt csak a jogi személyek vonhatók felelősségre.

A szegei önkormányzat évek óta szervez tábort Balatonkenesére. A jelentkezési határidő már lejárt, de, akik nem jutottak be, azok várólistáról még bekerülhetnek, ha lesz üresedés. Tóth András László az önkormányzat Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának igazgatója a Szeged Televíziónak azt mondta: a kezdetektől úgy készültek, hogy megtartják a balatonkenesei tábort, az ehhez szükséges beszerzéseken túl vannak. 

A Szent-Györgyi Albert Agóra hétfőn teszi közzé a nyári táborait tartalmazó vakációs füzetet a honlapján. „Törekszünk rá, hogy az Agóra szaktáborai csütörtöktől ott legyenek az intézmény honlapján”

– mondta a televíziónak Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója.

Június 16-tól a napközis táborok mellett az ottalvósokat is megtarthatják a kormáyn döntése nyomán. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár csütörtök délután még azt mondta, hogy a nyári táborokról csak a jövő héten adnak tájékoztatást, ehhez képest még aznap este megjelent az erről szóló kormányrendelet.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: jelentkezés nyári tábor Szent-Györgyi Albert Agóra
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés