Túl a városon 2020. május 23. 10:46

Novemberben tartják meg a Kutatók Éjszakáját

Idén a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában november 27-én és 28-án rendezik meg a Kutatók Éjszakáját.

Hirdetés
Hirdetés

A szervezők közleménye szerint a rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság a járvány miatt döntött úgy, hogy később rendezik meg az eseményt.

Az eseménysorozat keretében Európa-szerte érdeklődők százezrei népesítik be a kutatóintézeteket, egyetemeket, könyvtárakat és múzeumokat, hogy a kutatók munkájával, a tudományos kutatás titokzatosnak tűnő világával ismerkedjenek.

Tavaly csaknem ötven magyarországi település – köztük Szeged – 200-nál több helyszínén 2500 program várta az érdeklődőket. Európa-szerte pedig közel ötszáz városban több mint egymillióan vettek részt a tudomány ünnepén.

A tájékoztatás szerint az Európai Uniónak a program támogatására kiírt pályázatát idén is az RCISD Regionális Tudásközpont által vezetett konzorcium nyerte meg, amelynek tagja a Nők a Tudományban Egyesület, az Óbudai Egyetem, a Hétfa Kutatóintézet és a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványveszély elmúlik, és az összes tervezett rendezvényt meg lehet tartani. Amennyiben mégse, már dolgoznak azokon a terveken, hogy a lehető legtöbb esemény online követhető legyen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kutatók éjszakája