Szegeden 2020. május 23. 07:19

Csöndes, néha madárcsicsergős szombati napsütés vándorló felhőkkel

Nyugalom.

Szép szabad szombati időnk lesz egész nap:

  • jönnek-mennek a felhők az égen,
  • a madarak rendre fölébrednek és akkor csicseregnek, csicseregnek, csicseregnek, majd egy idő után megjönnek a galambok az ablakpárkányra és ott toporzékolnak.

A levegő huszonegy fokig melegszik föl, a szél kelet-északkeletről éppúgy fúj, mint délről, meg nyugatról – nem lesz erős, ez a lényeg.

Pollenek?

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban várható. A tavaszi fák pollenszórása lecsengőben van, a tölgy, a ciprus- és a tiszafafélék, a kőris, a nyír, a fűz, valamint a platán virágpora jellemzően alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék virágporának mennyisége közepes, az eperfaféléké alacsony, esetenként közepes szintet érhet el. A nyári gyomok közül a csalánfélék, az útifű és a lórom pollenje lehet jelen a levegőben, jellemzően alacsony koncentrációban. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a közepes, helyenként a magas szintet is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon tavasz