Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. május 22. 15:15

Idén online lesznek láthatók a szegedi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai

Ez lesz a tizennyolcadik biennálé, az alkotások júniustól láthatók.

Hirdetés

A XVIII. Táblaképfestészeti Biennálét szervező Szegedi Szabadtéri Játékok pénteki közleménye szerint nem mindennapi kiállítást járhatnak be majd azok, akik kíváncsiak az idei táblaképfestészeti biennálé anyagára. A kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatnak 2008 óta a szegedi Reök-palota ad otthont, a koronavírus-világjárvány miatt azonban a biennálé megrendezésénél is alternatív megoldásokra volt szükség.

A szervezők szerint az online kiállítás során az érdeklődők valódi kiállítóteremben érezhetik magukat, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok és interjúk színesítik majd a tárlatot.

A szakmai zsűri, Nátyi Róbert, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Farkas László Róbert, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója csaknem félezer, az elmúlt két évben készült alkotás közül választotta ki a legjobbakat. 

Így állt össze a több mint száz műből álló lista, amiket a meghívott művészek alkotásaival együtt június második hetétől láthatnak az érdeklődők.

A falakon mások mellett Aknay János, efZámbó István, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső, Hérics Nándor, a szegedi Sejben Lajos, Pataki Ferenc, Henn László András, valamint a 2018-as biennálé fődíjasai, Jagicza Patrícia Linda és Szabó Ábel művei is láthatók lesznek.

(Nyitókép forrása: reok.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: festészet járvány kiállítás koronavírus online REÖK Reök palota Szegedi Szabadtéri Játékok Táblaképfestészeti Biennálé tárlat világjárvány
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés