Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. május 22. 09:14 Forrás: MTI

Orbán Viktor szerint a baloldal nincs benne a mindenkiben

Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés

A kormányfő a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek nevezte, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni. A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert a Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által vezetett egészségügyi csapat és az egészségügyi dolgozók időben elvégezték a munkájukat – mondta, jelezve ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, a járványügyi készültséget fenn kell tartani. – A sikeres védekezés több ezer idős ember életét mentette meg.

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: több mint egymillió olyan dolgozó van Magyarországon, akinek a munkahelye megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani.

A rádióinterjúban szó volt a tranzitzónák ügyéről is, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: „feléledtek a brüsszeli bürokraták”, nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is „veszélyes döntést” hoztak az Európai Bíróságon. A magyar szabályozás szerint ezentúl „a kerítésen kívül” kell majd várakozniuk a migránsoknak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány Kásler Miklós koronavírus Kossuth Rádió Orbán Viktor pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés