Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László szeged napi köszöntője: hála a frontvonalban dolgozóknak; ha lehet, megtartjuk az őszi borfesztivált
Szegeden 2020. május 21. 17:31

Botka László szeged napi köszöntője: hála a frontvonalban dolgozóknak; ha lehet, megtartjuk az őszi borfesztivált

Képriport
Szeged polgármestere a város szabadságának ünnepe alkalmából megköszönte mindenki munkáját, aki helytállt és helytáll a koronavírus-járvány idején.

Hirdetés

Botka László a hálára, a lakosság fegyelmezettségére és a szolidaritásra hívta fel a figyelmet Szeged Napja alkalmából a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Szeged polgármestere szerint a város minden csapás után erősebb lett, így lesz ez most is.

Köszöntője zárásaként a polgármester azt is elmondta, ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 20-án és a következő hetekben a város megrendezi a Borteret, ami a szokottnál hosszabb lehet, és emellett sok koncertet és kulturális rendezvényt is megtartanak Szegeden.

Botka László köszöntője:

„Szeged talán májusban a legszebb. Ilyenkor ünnepeljük Szeged Napját, Szeged szabadságának ünnepét. A kéthetes rendezvénysorozat keretében borfesztivált szervezünk a Széchenyi térre, kézművesek mutatkoznak be a Hídivásáron és sok tucat koncert és kulturális rendezvény van. Szeged ilyenkor mindig sokkal pezsgőbb, mint máskor. Együtt ünnepelnek a szegediek és a hozzánk látogató sok tízezer vendégünk is.

Így készültünk most is a májusra. Azonban a koronavírus járvány keresztülhúzta a számításainkat. Több héten át szigorú korlátozásokat kellett bevezetni az országban és Szegeden is az emberek biztonságának és egészségének védelmében. Ezúton is szeretném megköszönni minden szegedinek a példás helytállást. Azoknak, akik a frontvonalban dolgoztak, és azoknak is, akik betartották a sok kellemetlenséggel járó korlátozásokat. Közösségünk összefogásának köszönhető, hogy Szegeden nem tudott olyan súlyos veszteségeket okozni a járvány, mint sok más nagyvárosban szerte a világon. Szegedet számos csapás érte történelme során: árvizek, háborúk sújtották városunkat, de mi végül mindig erősebben kerültünk ki a válság után. Biztos vagyok benne, hogy ez most is így lesz. A szolidaritás az, amely most is kiutat mutat nekünk, és segít majd most is abban, hogy a járványt és a járványt követő válságot átvészeljük.

Az a tervünk, hogy a most elmaradt rendezvényeket pótoljuk. Ha a járványügyi helyzet engedi, augusztus 20-án és a következő hetekben rendezünk Borfesztivált, sok koncertet és kulturális rendezvényt. Fogunk még ünnepelni Szegeden! Addig is vigyázzunk egymásra! Köszönöm támogató együttműködésüket!”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Szeged Napja Ünnepségsorozat Bortér május 21. Szeged Napja