Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Június 2-ától kinyitnak az iskolák, de marad a digitális oktatás, az óvodák, bölcsődék május 25-étől visszatérnek a normális működéshez
Túl a városon 2020. május 20. 18:32

Június 2-ától kinyitnak az iskolák, de marad a digitális oktatás, az óvodák, bölcsődék május 25-étől visszatérnek a normális működéshez

Maruzsa Zoltán a Facebookon jelentette be ezeket, viszonylag váratlanul.

Hirdetés

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – jelentette be a köznevelési államtitkár szerdán a kormány Facebook-oldalán.

Maruzsa Zoltán a videóban azt mondta, hogy

június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért. Engedélyezett továbbá a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is.

Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyerekek felügyeletét. A felügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek.

Az államtitkár szerint tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket a hagyományos módon nem lehet megszervezni, de kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni.

A nyári táborokról még tartanak az egyeztetések.

Maruzsa Zoltán közölte azt is, hogy 

a koronavírus-járvány terjedésének csökkenése lehetővé teszi, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től, a fővárosiak pedig június 2-tól visszatérjenek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.

Erre azért van szükség az államtitkár szerint, mert sok esetben elfogyott a szülők szabadsága, és dolgozniuk kell.

Az államtitkár facebookos bejelentését teljes egészében itt tudja megnézni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok digitális oktatás Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI iskola járvány koronavírus Maruzsa Zoltán oktatás oktatásügy Orbán-kormány tanár világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés